Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2015

Ανακοίνωση Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων Φιλοσοφικής Σχολής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ

Το ΔΣ του ΕΦΔ της Φιλοσοφικής Σχολής εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών σχετικά με την κάλυψη των αναγκών σίτισης και στέγασης των φοιτητών. Υπογραμμίζουμε ότι στη σημερινή οικονομική συγκυρία, η οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση των οικογενειών είναι απαγορευτική για την ομαλή συνέχιση των σπουδών των φοιτητών. Πιστεύουμε ότι οι μορφές αγώνα θα πρέπει να διευκολύνουν την κοινή δράση των φοιτητών με αυτήν των εργαζομένων που πλήττονται χρόνια τώρα από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.
Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτίες για την κατάσταση αυτή είναι συνδεδεμένες με την υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου, αλλά και το κούρεμα των αποθεματικών του ιδρύματος. Επισημαίνουμε ότι, όπως προκύπτει από το Σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2016, προβλέπεται περαιτέρω μείωση των κονδυλίων για την Παιδεία.
Υπογραμμίζουμε ότι η τακτική της υποχρηματοδότησης των Πανεπιστημίων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί, πέρα απ'όλα τα άλλα, είναι ένα ακόμη εργαλείο για την επίτευξη του στόχου της συρρίκνωσης της δημόσιας Παιδείας μέσω, μεταξύ άλλων, της επιβολής διδάκτρων και στα προπτυχιακά.
Το ΔΣ του ΕΦΔ Φιλοσοφικής Σχολής καλεί τους Συλλόγους Φοιτητών και Εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης σε κοινή δράση, ενόψει της πανελλαδικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίου που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Το ΔΣ του ΕΦΔ της Φιλοσοφικής Σχολή
Ρέθυμνο, 29 Οκτωβρίου 2015

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Γεια σου

Είμαι ένα συγκεκριμένο δανειστή που αναγνωρίζεται από την ΕΕ.
Ο τραπεζικός λογαριασμός μου ζυγίζει 198.32.000€ που σερβίρει μου δάνεια βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα από 1.000€ σε όλα τα σοβαρά πρόσωπα που είναι σε θέση να κάνει μια σωστή χρήση και καλή επιστροφή των κονδυλίων. επιτόκιο 2% ετησίως επί του ποσού του δανείου. Μπορείτε να πληρώσετε σε 1-25 χρόνια ή περισσότερο σε ανώτατο όριο ανάλογα με το ποσό έτοιμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω E-mail: jm.decompte@gmail.com